6 Mayıs 2014 Salı

Mihrap Yerinde Ama Cami Yıkık...

Show Tv’nin büyük umutlarla beklediği ve haftalarca tanıtımının yapıldığı,“Mihrap Yerinde” sonunda dün yayın hayatına başladı.

Başlamasına başladı da beklenen startı alamadı…

Yasemin Yalçın’ın ismini ilk duyduğumda, açıkçası eski günlerdeki gibi çekirdek çitleyip, çaylarımızı yudumladığımız ve ailecek kahkahalar atacağımız bir dizi geliyor düşüncesi uyanmıştı bende. Ama maalesef bu hayallerim dün akşam suya düştü.
Yasemin Yalçın dizinin isminin hakkını veriyor.”Mihrap Yerinde”..
Hakikaten yıllar geçmesine rağmen güzelliği ve tabi ki oyunculuğu sapasağlam ayakta. Birlikte olduğu kadroda gayet başarılı isimlerle dolu.Ne var ki “Cami Yıkık”.Yani, senaryo problemli.
Konu olarak baktığınızda kısaca: Kocası dolandırıcı çıkan zengin bir kadın, tüm varlığını yitirince iki çocuğu ile yaşadığı eski mahalleye geri döner. Amerikan filmlerinin ve hatta dizilerinin vazgeçilmez çatısı. Hayatını yeniden inşa etmek için eski kasabasına dönen ne Ben Affleck’ ler ne Cameron Diaz’ lar gördük. Mis gibide izlerdik.
Konu basit ama her daim içine farklı tatlar katıp, pişirebileceğin bir yemek aslında.
Durum böyle olunca “Mihrap Yerinde”’nin şansı çok da düşük değildi.
Fakat dizi başlayıp daha 10. dakikada gol atağına kalkmak istenince feci bir matematik hatasına ve saçmalığına maruz kaldılar.
(Yasemin Yalçın = Bol skeç,bol kahkaha ) denklemini kullanmak isteyen senaristler dizide bu mantığın seyirciye yapmacık gelebileceğini hesaba katmadılar. Denklemi yanlış kullandılar.
Ben, yine de ne olacak diye ısrarla ve kaşına kaşına diziyi izlemeye zorladım kendimi. Dizide ,ikinci hücumda Kadir Çöpdemir ile gole doğru ilerlemekti.Ancak sahnelerin uzunluğu ve neredeyse dizi Kadir Çöpdemir’in üzerinde algısı yaratması, dizinin ana karakterlerinden Zafer Algöz’ün yedek kulübesinde bekletilmesi ve sahaya geç ve üstelik sakat(çok yanlış bir karakter ve  diyaloglarla) sürülmesi seyircinin tribünleri boşaltmasına yetti bence.
Kendimi zor bela Survivor’a atıp “Turabiiiiii, ohhh beea! “ diye derin bir nefes almamla “Mihrap Yerinde “dizisi ile aramdaki ilişki başlamadan bitmiş oldu.
Bu sabah ratinglere baktığımda seyircinin de pek olumlu bir yaklaşımının olmadığını anlamış oldum.
Peki bundan sonra ne olur?
Cami’yi yeniden inşa etmek mi? Yıkık cami’ye sıvama yapmak mı?
Çözümler aranacaktır elbet ama dizinin önceden çekilmiş paket bölümleri varsa bunlarla ilerlemek pek de beklenen sonucu vermeyecektir.
Yasemin Yalçın’ı doya doya izlemek için sanırım onun yine kendi showunu yapmasını bekleyeceğim ya da süper bir projede yer almasını.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder